Träning med unik charm och service på Chalmersområdet

21 november 2018

I ett k-märkt hus på Chalmersområdet erbjuder Friskis&Svettis en unik träningsmiljö. Chalmers tidigare forskningslabb är sedan 2005 fyllt av en annan sorts aktivitet: fullskalig träning med fullt utrustat gym, salar för gruppträning och spinning, bastu samt café och butik. Byggnaden med fyra våningar skiljer sig en del från föreningens övriga anläggningar.
– Här kan vi kan givetvis inte bygga om och riva väggar som vi vill utan måste ta större hänsyn. Men det finns en charm i det och vi har skapat en träningsanläggning med mycket känsla och trivsel. Det är många som uppskattar att träna hos oss i Johanneberg, säger Lotta Jigborg, områdeschef.


Lotta Jigborg välkomnar såväl motionärer som engagerade ledare, tränare och värdar till Friskis&Svettis bland grannarna på Chalmersområdet.

Sedan 1982 är Friskis&Svettis en gemensam nämnare för människor i alla åldrar, livsstilar och intressen i Göteborg. Startad med idén att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla och med anläggningar på platser där många människor är i omlopp.
– Vi har samma mål idag som då: att få så många människor som möjligt i rörelse. Vi vill fortsätta växa eftersom vårt uppdrag är att få så många som möjligt att röra på sig för folkhälsans skull, säger Lotta Jigborg som i sitt uppdrag ansvarar för 7 anläggningar i Göteborgsområdet.

Centrala läget lockar hela stan

Med adressen Gibraltargatan 3 i Johanneberg vänder sig Friskis&Svettis sig i första hand till boende i området men läget gör att många fler, inte minst studenter, attraheras.
– Det är ett attraktivt område och ett mycket levande sådant. Beläget centralt vilket gör att vi lockar medlemmar från hela stan och med Chalmers som nav finns dessutom hela världen samlad på ett ställe. Här finns studenter och forskare i alla åldrar från alla delar av världen och de besöker självklart även oss. Vi får prata mycket engelska här, konstaterar Lotta Jigborg.

Hyr lokal för energikick

Det äldre husets spännande planlösning rymmer även ett välbesökt café där aktiva kan fylla på med energi före eller efter sitt träningspass men som även lockar människor som bor eller jobbar på området.
– Det kan också vara bra att känna till att vi hyr ut våra lokaler till externa aktiviteter inom idrott, träning och friskvård. Ett bra tips för alla företag på området som är intresserade av en energifylld aktivitet på er konferens eller kickoff?

Ideella krafter sökes alltid

Friskis&Svettis bildades 1978 av entusiasten Johan Holmsäter som lanserade jympa som träningsform. Friskis bidrag till folkhälsan i Sverige har ett oerhört stort värde – med insikten att regelbunden rörelse minskar förekomsten av en mängd folksjukdomar som ländryggssmärta, hjärta- och kärlsjukdomar, benskörhet och kan både behandla och förebygga psykisk ohälsa. Än idag drivs nästan hela föreningen runt av ideella krafter.
– Alla kanske inte känner till att vi är en ideell förening och att Friskis&Svettis existerar tack vare ideellt engagerade ledare, tränare och värdar. Vi välkomnar dig till Johanneberg, både som motionär och dig som vill engagera dig och utvecklas genom en ledarroll, hälsar Lotta Jigborg.

Läs mer om hur du etablerar dig på Chalmersområdet:
https://etablera.johannebergsciencepark.com/lediga-lokaler/

Läs mer om Friskis & Svettis i Johannebergs träning, service och möjligheter:
https://www.friskissvettis.se/goteborg/tranahar/johanneberg