Konferenscenter med service som matchar Chalmersområdets innovativa företag

8 oktober 2018

På Teknikparkens Konferenscenter på södra delen av Chalmersområdet är det mycket människor i omlopp. Förutom kontor för ett 40-tal innovativa företag inrymmer Chalmers Teknikpark Teknikparkens Konferenscenter med sex konferensrum varav det största rymmer 120 personer. Här kan du arrangera en bekväm konferens som matchas av fika, lunch, heldagsmeny eller middag och mingel kvällstid från Restaurang Einstein i samma hus.
– Dessutom erbjuder vi redovisningstjänster. Unikt för oss är att vi har stor vana av att jobba med företag under uppbyggnad. Vi agerar ekonomiavdelning åt många spännande innovativa företag på området, vi ser mycket forskning och utveckling och det är en speciell värld här, säger Susanne Rude och Marie Mellgren.


Susanne Rude och Marie Mellgren tog över konferenscentret för ett år sedan, från att tidigare enbart ha arbetat med redovisningsdelen.

Konferensgästerna kommer från näringsliv, kommun, högskola och utbildningsföretag – och många sitter redan området men långt ifrån alla.
– Teknikparkens Konferenscenter lockar många återkommande arrangemang som uppskattar vårt centrala läge med bra kollektivtrafik, säger Marie. Våra lokaler lämpar sig både för dig som vill arrangera konferens över dagen eller event som varar en vecka och passar utmärkt för utbildningar, föreläsningar, workshops och sammanträden.

Matchar de flesta önskemål

Gemensamt för alla konferenslokaler att det alltid ingår vatten i karaff, godis, block/penna, projektor, whiteboard och trådlöst internet. De större konferenslokalerna Poseidon och Afrodite är utrustade med mikrofoner samt högtalaranläggning.
– Självklart erbjuder vi videokonferens och annan utrustning efter önskemål, hör med oss helt enkelt så försöker vi matcha.
Cateringdelen är lika flexibel och levereras av Restaurang Einstein.
– Bricklunch eller serverad lunch eller heldagsmeny med frukostfralla och energitillskott under dagen, vi erbjuder det ni behöver. För event kvällstid är buffé ett bra alternativ, säger Susanne.


Lokalerna passar allt från konferens till utbildningar, föreläsningar, workshops och sammanträden.

Samarbete istället för konkurrens

Teknikparkens Konferenscenter har funnits i Chalmers Teknikpark sedan 1993. Susanne och Marie tog över konferenscentret för ett år sedan, från att tidigare enbart ha arbetat med redovisningsdelen.
– Vi fanns på plats och tyckte det kändes spännande att koppla ihop vårt ekonomiuppdrag med reception och konferensdelen. Här händer det så mycket hela tiden, det är mycket på gång på området och ingen dag är den andra lik, berättar Susanne.
Navet i verksamheten är receptionen på entréplan som servar kontorshotellets hyresgäster. De samkör ofta konferenser och event med andra aktörer på Chalmersområdet.
– Det finns ett par företag med liknande verksamhet men det finns plats för oss alla. Vi samarbetar snarare än konkurrerar skulle jag säga, påpekar Marie.

Inspirerande samverkansmiljö

Samverkan är något som kännetecknar området och något som inspirerar Susanne och Marie som gärna vill fortsätta utveckla verksamheten ytterligare.
– Vi planerar att få igång samverkan mellan företagen i Teknikparken. Börja exponera verksamheterna, visa produkterna både för förbipasserande lunchgäster och för de som sitter här. Vet du vad dina grannar gör så kan det ju bli en öppning för nya samarbeten vilket känns spännande, säger Susanne.
 

Läs mer om hur du etablerar dig på Chalmersområdet:
https://etablera.johannebergsciencepark.com/lediga-lokaler/

Läs mer om Teknikparkens Konferenscenter, deras erbjudande samt service:
http://www.konferenscenter.nu/