Härifrån koordineras Pour Bons underbara tårtor, catering och Tårtogram

18 december 2018

De flesta göteborgare har nog med förtjusning smakat Pour Bons berömda moussetårtor med fransk touch. Idag har Pour Bon renodlat verksamheten till omsorgsfullt tillagad catering av allt från frukost, lunch och njutbar fika till kompletta menyer på stora event och fester. De vänder sig till både företag och privatpersoner och sedan 2016 styrs verksamheten från kontorshotellet Coronet Business Lounge på Chalmersområdet.
– Det är en bra plats att utveckla sitt nätverk på – och det personliga mötet har alltid varit viktigt för oss, konstaterar Lena Neftalin som tillsammans med Fanny Cuklev utgör ”The Queens of Pour Bon”."The Queens of Pour Bon" eller Lena Neftalin samt Fanny Cuklev.

Pour Bon startades för drygt 15 år sen med produktion och servering på Korsgatan i centrala Göteborg. När fokus ställdes om till catering blev det en flytt till ny adress. Från Sven Hultins gata 9 levererar Pour Bon Catering idag till de flesta företag i Göteborg och de är även upphandlade av Västra Götalandsregionen och Göteborgs Universitet.
– För vårt uppdrag sitter vi centralt: det går smidigt ut med leveranser i alla väderstreck samt att vi har nära till Kallebäck där vi har vårt eget tårtbageri, säger Lena Neftalin
Bland områdets företagare är de möjligen en lite udda fågel, men en mycket efterfrågad sådan.
– Eftersom vi jobbar med mat och skapar upplevelser som förhöjer företags speciella tillfällen så smälter vi in på ett helt naturligt sätt. Vi är dessutom duktiga på att skräddarsy för alla möjliga teman så det känns som om våra grannar tycker det är härligt att vi sitter just här!

Satte moussetårtan på Göteborgskartan

Pour Bon är, milt uttryckt, duktiga på tårtor och har under årens lopp vässat sin kompetens till perfektion. De levererar vackra tårtor och tarter för alla tillfällen i såväl klassiska som mer nyskapande smaker – för alla tillfällen: födelsedag, dop, avtackning, pension och självklart bröllopstårtor. Tårtorna bakas i deras eget tårtbageri av skickliga konditorn Carina Håkansson.
– Man kan väl säga att vi satte moussetårtan på kartan i Göteborg för 15 år sedan och de är fortfarande oerhört populära. Våra storsäljare är chokladmoussetårtan samt passionsdrömmen. Själv hittar jag nya favoriter hela tiden, just nu är det kanske minibiskvier med nutella, säger Fanny Cuklev.
Lena Neftalins personliga tårtfavorit är en som varit med från allra första början:
– Citrontarten! Så fräsch med syrlig citroncrème som möter den söta varmvispad marängen, den går inte att tröttna på.

Hantverk som kräver fina råvaror

Att samtliga bakverk och all lagad catering från Pour Bon är hantverk är en självklarhet; en inställning som går igenom i deras breda erbjudande från sallader, smörgåsar, wraps och smörgåstårta till mingelmat och buffér av olika slag samt julbord.
– Kvalitet på råvaror är det vi vill stå för och vi tolererar inget fusk! I bakverk finns endast äkta smör och riktiga fruktpuréer och i vår lagade mat väljs ingredienserna ut med omsorg och redovisas tydligt.
Att medvetenheten hos kunderna ökat de senaste åren märks tydligt, menar de.
– De ställer högre och högre krav, och det tycker vi är bra. Det är roligt att folk bryr sig! Och eftersom vi lagar allt från grunden har vi inte heller några problem att erbjuda specialkost och möta allergier och andra önskemål, säger Lena Neftalin. Till årets Gustav Adolfsdag erbjöd vi exempelvis veganska bakelser.
I urvalet av bufféer märks bland annat ”klimatsmart och grönt” som är ett helt veganskt alternativ.
– Idag vill människor äta mer vegetariskt och vi bemöter gärna önskemål om mindre kött eller ett bättre urval.

Personligt engagemang är grunden

Att Chalmersområdet just nu växer väldigt mycket, med nya företag som flyttar in gör det kul att befinna sig här, menar Fanny Cuklev och Lena Neftalin. Det gillar att vara öppna för nya möjligheter och det personliga engagemanget är något som kännetecknar Pour Bon.
– Tidigare var det faktiskt vi själva som åkte ut och levererade till våra kunder, vilket gav väldigt mycket. Även om vi har växt och expanderat vår marknad så ska våra kunder veta vilka vi är och lita på oss personligen. De ska kunna ringa oss och veta att vi alltid löser det, säger Fanny Cuklev. Oavsett om det gäller lussebullar till adventsfikat eller julbordet till årets julfest!

Tårtogram – eller säg det med en tårta

En uppskattad nyhet eller snarare service som Pour Bon Catering erbjuder både företag och privatpersoner i Göteborg är Tårtogrammet. Är det någon du särskilt vill uppvakta, uppmärksamma eller bara överraska så kan du nu göra det med tårta som levereras hem till jubilaren – eller till arbetsplatsen.
– Det kan vara företag som skickar till sina kunder eller lika gärna privatpersoner som tycker att ett tårtbud känns mycket roligare än ett blomsterbud. Vilket jag givetvis själv kan skriva under på, säger Lena Neftalin.

Läs mer om hur du etablerar dig på Chalmersområdet:
etablera-stage.johannebergsciencepark.com/lediga-lokaler/

Läs mer om Pour Bons service och erbjudande:
https://www.pourbon.se/

Foto: Joakim Carlström, Carlström Photography